1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het langverwachte nieuwe Windows bestandsysteem WinFS zal voorlopig niet uitgebracht worden door Microsoft. Dat heeft Bob Muglia, chef Windows Server bij Microsoft, in een interview aan CNET verklaard.

In eerste instantie was het de bedoeling dat WinFS onderdeel zou worden van het nieuwe besturingssysteem Longhorn dat in 2006 uitgebracht zal worden.
Microsoft hoopte dat WinFS wel geïntegreerd zou kunnen worden in de serverversie van Longhorn, maar volgens Muglia is dat niet haalbaar.

Alhoewel Microsoft hoopt in 2006 een testversie van WinFS te kunnen uitbrengen is Muglia een stuk pessimistischer over wanneer het bestandssysteem op de markt komt. Volgens hem zal WinFS op zijn vroegst geïntroduceerd worden met de eerste Longhorn update die pas een aantal jaar na de Longhorn introductie op de planning staat.

Als Microsoft deze release niet kan halen zou dat betekenen dat WinFS pas klaar is bij de introductie van de Windows versie na Longhorn, met codenaam Blackcomb.

Muglia verwacht echter dat het zover niet zal komen. Hij is er zeker van dat WinFS nog voor Blackcomb zal verschijnen: "We werken nu al een hele lange tijd hieraan en dit team zal het product afleveren. Onze fout is helaas geweest dat we met het systeem naar buiten zijn gekomen en verwachtingen hebben gekweekt die we niet waar kunnen maken", aldus Muglia.