Linksys, fabrikant van netwerk apparatuur, heeft een nieuwe technologie ontwikkeld die de bestaande WiFi apparatuur van het bedrijf 8 keer zo snel maakt. Daarnaast is het bereik van de apparatuur 3 keer groter geworden.

De nieuwe technologie heeft de naam Speed and Range eXpansion (SRX) meegekregen en is door Linksys toegepast op een nieuwe lijn producten die gebaseerd is op de 802.11g standaard.

SRX is gebaseerd op de multiple-in, multiple-out (MIMO) technologie van chipmaker Airgo Networks.
MIMO wordt ook gezien als de basis voor de nieuwe 802.11n standaard die op het moment ontwikkeld wordt door netwerkfabrikanten.
Deze nieuwe standaard zal een doorvoersnelheid hebben van 100mbps en zal naar verwachting binnen 2 tot 3 jaar klaar zijn.

Alhoewel de huidige 802.11g standaard op papier een doorvoersnelheid heeft van 54mbps blijkt uit de praktijk dat met deze standaard gemiddeld slechts de helft van deze snelheid gehaald wordt.

Veelgehoorde klacht bij gebruikers is dan ook de tegenvallende snelheid en bereik van draadloze netwerkapparatuur.
Linksys hoopt met de nieuwe lijn producten deze gebruikers tegemoet te komen.

Een Linksys Wireless-G Broadband Router met SRX gaat 199 dollar kosten en een Linksys Wireless-G Notebook Adapter met SRX 129 dollar. Beide producten worden komende week op de Consumer Electronics Show in Las Vegas gepresenteerd en zijn per direct verkrijgbaar.


De nieuwe SRX producten van Linksys