1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft een drietal nieuwe patches uitgebracht waarvan er twee als kritiek bestempeld worden en één als belangrijk.
In december van vorig jaar bracht Microsoft geen enkele kritieke patch uit, maar volgens Microsoft is dat geen indicatie dat er weer een stijgende lijn zit in de ontdekte lekken in Windows en Internet Explorer.

De eerste kritieke patch verhelpt een aantal veiligheidsproblemen rond de HTML Help ActiveX control in Windows. Door het lek was het voor kwaadwillenden mogelijk om spyware en dialers te installeren op een pc zonder dat de gebruiker het merkte.
Veiligheidsexperts hadden er bij Microsoft op aangedrongen om het probleem zo spoedig mogelijk te verhelpen.

De tweede kritieke patch is van toepassing op de Windows serie vanaf Windows NT tot Windows XP. Het betreft een lek in het cursor en icoon bestandstype.

De derde, niet kritieke patch, dicht een lek in het Windows indexing systeem. De patch is niet als kritiek bestempeld, omdat het indexing systeem van Windows standaard uitgeschakeld is. Daarom is het voor hackers moeilijker om bijvoorbeeld de indexing content van Windows Media te bekijken.

De patches zijn via onderstaande links te downloaden:
– Microsoft Security Bulletin MS05-001
– Microsoft Security Bulletin MS05-002
– Microsoft Security Bulletin MS05-003