2min

Tags in dit artikel

, , ,

Sonos heeft afgelopen donderdag een digitaal multimedia systeem geïntroduceerd waarmee gebruikers hun digitale muziek overal in huis kunnen afluisteren.
Het systeem bestaat simpel gezegd uit drie onderdelen:

Het eerste onderdeel is de bestaande PC of Mac waar de gebruiker zijn collectie digitale muziek heeft opgeslagen. De PC of Mac dient als muziekserver voor het systeem.

Het tweede onderdeel is de door Sonos ontwikkelde ZonePlayer. De ZonePlayer is een stand-alone versterker en muziekspeler die draadloos in verbinding staat met de muziekserver. Het apparaat heeft twee 50 watt aansluitingen voor de boxen die de gebruiker apart moet aanschaffen. Verder is het apparaat voorzien van een subwoofer aansluiting.

[imgcb]http://www.techzine.nl/f/u/7286.jpg[/imb]
Er kunnen maximaal 32 ZonePlayers aan elkaar gekoppeld worden[/center]
Totaal kunnen er maximaal 32 ZonePlayers op het systeem aangesloten worden. De ZonePlayers zijn onafhankelijk van elkaar en kunnen dus tegelijkertijd hetzelfde nummer of verschillende nummers afspelen.
Het apparaat ondersteund MP3, WMA, AAC, MPEG4 en WAV bestanden. De draadloze verbinding wordt niet gerealiseerd met een standaard WiFi verbinding, maar met het speciaal door Sonos ontwikkelde Sonosnet, dat standaard beveiligd is.
De ZonePlayer is ook nog voorzien van een 4-poorts switch zodat er eventueel een bekabeld netwerk kan worden gemaakt.

Het derde onderdeel is de draadloze controller. Met de controller kan de gebruiker vanaf elke plek in huis de ZonePlayers afzonderlijk bedienen. De controller is voorzien van een 3,5 inch LCD-scherm, waar desgewenst ook albumcovers op weergegeven kunnen worden.
Qua design lijkt de controller erg veel op de iPod. Dit komt mede door het scrollwiel, dat we gewend zijn van Apple’s muziekspeler.

[imgcb]http://www.techzine.nl/f/u/7285.jpg[/imb]
De draadloze Sonos Controller met scrollwiel[/center]
Sonos denkt muziekfans een groot plezier te doen met haar apparaten: "Na bijna drie jaar van hard werken, zijn we trots digitale muziekfans het eerste product te bieden waarmee het mogelijk is om hun digitale bibliotheek door het hele huis af te spelen en te bedienen vanuit de handpalm. Voor een kwart van de kosten van traditionele analoge ‘whole-home’ stereo systemen, maken we multi-room audio verkrijgbaar voor een veel groter publiek", aldus John MacFarlane van Sonos.

De ZonePlayer heeft een richtprijs van 499 dollar en de draadloze controller moet 399 dollar kosten. Een starterskit met twee ZonePlayers en een Controller kost 1199 dollar.

[imgcb]http://www.techzine.nl/f/u/7287.png[/imb]
Een Starterskit met twee ZonePlayers en een controller kost 1199 dollar (exclusief boxen)[/center]