1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Sonos biedt al gedurende enkele jaren een applicatie aan voor iOS-systemen zoals de iPhone en iPad. Vooralsnog was het echter enkel mogelijk om muziek vanaf een bron in het netwerk af te spelen op de Sonos-speakers. Met een update voor de applicatie is deze beperking eindelijk verholpen, het is nu mogelijk om muziek af te spelen vanaf een iOS-apparaat.

Sonos wil een eenvoudig alternatief bieden op Apple’s AirPlay-protocol, wat enkel door iOS-apparaten en accessoires gebruikt kan worden. Dat resulteerde er vooralsnog echter in dat het enkel mogelijk was om muziek af te spelen vanaf een ander apparaat in het netwerk zoals een computer of netwerkschijf.

Met behulp van de nieuwste update voor de Sonos-applicatie is het mogelijk om muziek te streamen naar één zone of meerdere zones, indien van toepassing. Dankzij de nieuwe functie wordt de applicatie weer een stukje completer dan voorheen door ondersteuning voor de lokale iTunes-bibliotheek, een externe bibliotheek en online diensten zoals Spotify. Opvallend genoeg is de applicatie nog niet gereed gemaakt voor de schermgrootte van de iPhone 5, waardoor er nog altijd wensen blijven bestaan.

De nieuwste update voor de applicatie van Sonos is vanaf nu te downloaden vanuit de App Store.