2min

Tags in dit artikel

, ,

Het is hoogstwaarschijnlijk dat Microsoft directeur Bill Gates binnen enkele weken het nieuwe instant messaging en real-time communicatie programma van het bedrijf uit de doeken zal doen.
De softwaregigant heeft afgelopen week een aantal uitnodigingen verzonden aan journalisten waarin deze worden uitgenodigd voor een evenement in San Francisco dat op 8 maart zal plaatsvinden.

In de uitnodiging staat dat Bill Gates Microsoft’s nieuwe en revolutionaire real-time samenwerkingsprogramma zal onthullen.
Insiders verwachten dat het gaat om het programma met de codenaam ‘Istanbul’. Dit instant messaging programma voor bedrijven, voegt de functionaliteiten van Windows Messenger en Outlook samen.

Zo kunnen er met het programma tijdens de bespreking, vergaderingen worden gepland, die vervolgens verwerkt worden in de agenda van de gebruiker. Daarnaast kan het programma ook inkomende telefoongesprekken behandelen, zodat de gebruiker kan kiezen of hij de telefoon opneemt of doorschakelt naar zijn voicemail.

Het programma kan echter ook zelf aan de hand van de agenda bepalen of het inkomende gesprek doorgeschakeld moet worden naar de kantoortelefoon of naar de mobiele telefoon, als er bijvoorbeeld in de agenda staat dat de desbetreffende persoon buiten de deur is.

Een woordvoerder van Microsoft wilde niet bevestigen of Istanbul het onderwerp van de presentatie zou zijn. De echte naam van de applicatie is ook nog onbekend, maar zal waarschijnlijk tijdens de presentatie bekend worden gemaakt.
Microsoft heeft wel aangekondigd dat het Istanbul nog in de eerste helft van dit jaar op de markt zal brengen.