1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Vanaf volgende maand is het niet meer mogelijk om bepaalde Windows XP-versies na herinstallatie online te activeren. Voornamelijk de mensen die een OEM-versie hebben zullen via de telefoon moeten gaan activeren. Op deze manier wil Microsoft de handel in serienummers van Windows XP voorkomen.

Vanaf 1 maart zal Microsoft de serienummers die aan de OEM-versies gekoppeld zijn blokkeren. Dit zijn de goedkopere uitvoeringen die bedoeld zijn meegeleverd worden met een complete pc. Het probleem is namelijk dat veel mensen hun serienummer doorspelen aan anderen. Omdat de internetactivering van Microsoft daar weinig problemen mee geeft beschikten veel mensen zonder betaling over een volledige Windows XP.

De mensen met een OEM-versies zullen nu via de telefoon moeten activeren. Een vertegenwoordiger zal dan via de telefoon de code overhandigen, na eerst enkele vragen te hebben gesteld over de herkomst van het serienummer. Microsoft kan aan de hand van dat nummer namelijk zien van welke fabrikant de OEM-versie afkomstig is.

Wij bedanken didom voor het insturen en herschrijven van dit bericht