1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het Deense beveiligingsbedrijf Secunia heeft dinsdag bekend gemaakt dat er 8 bugs zijn gevonden in de opensource browsers Mozilla en Mozilla Firefox. Een aantal van de lekken zouden kunnen worden gebruikt om bijvoorbeeld het SSL icoon in de taakbalk te faken, of zelfs de inhoud van een niet actief tabblad te faken/spoofen.

Ook zijn er een aantal bugs die een hacker de mogelijkheid zouden kunnen geven om code uit te voeren op het systeem van een gebruiker. Bijvoorbeeld: de Extensions in Firefox kunnen op een dusdanige manier gemanipuleerd worden dat ze een tijdelijke map aanmaken. Deze kan vervolgens misbruikt worden om bestanden van de computer te verwijderen. Een andere bug in de automatische formulier aanvul functie zou ervoor kunnen zorgen dat hackers persoonlijke informatie in handen krijgen.

Overigens is er goed nieuws voor de Firefox gebruikers: de beschreven lekken zijn al gedicht in de recent verschenen 1.0.1 patch. Mozilla gebruikers moeten nog even wachten, in de 1.7.6 versie zijn de bugs al opgelost maar deze is nog niet officieel vrijgegeven.