2min

Tags in dit artikel

,

Vorige week viel al te lezen dat Creative bezig is met de ZEN X-Fi. Dit blijkt niet het enige apparaat te zijn waar de aandacht van Creative naar uitgaat. Creative is namelijk ook bezig met een nieuwe mp3-speler, de ZEN Krystal. Deze nieuwe mp3-speler is behoorlijk gericht op een bepaalde doelgroep, de sporters.

De ZEN Krystal is een relatief klein apparaat en het maakt gebruik van een klein OLED-scherm. In totaal kan er 4GB aan bestanden geplaatst worden op het apparaat. De 4GB-versie gaat de enige versie worden in het assortiment van Creative en dat betekent dus dat er geen andere versies zijn die minder of meer geheugen aan boord hebben. In de ZEN Krystal is ook een FM-radio ingebouwd.

De ZEN Krystal is voornamelijk gericht op sporters, zoals al eerder vermeld was. In de ZEN Krystal is namelijk een stappenteller ingebouwd die precies voor je bijhoudt hoeveel stappen je hebt gemaakt tijdens je sportactiviteit. Met de ZEN Krystal is het ook mogelijk om het aantal verbrande calorieën te bekijken, de afstand die is afgelegd tijdens de sportactiviteit te meten en de snelheid waarmee dit gedaan is.

Buiten deze functies om is het ook mogelijk om games te spelen op de ZEN Krystal. Er zijn namelijk een aantal games standaard aanwezig op het apparaat, maar het relatief kleine scherm (0,7 inch) kan hier misschien een belemmering vormen voor sommige personen. Overige functies waar de ZEN Krystal over beschikt zijn een voice-recorderfunctie, een klok en een stopwatch.

Officieel is het apparaat door Creative nog niet aangekondigd, maar men gaat er vanuit dat een officieel bericht van Creative niet lang zal uitblijven. Bij aanschaf van de ZEN Krystal worden er verschillende accessoires meegeleverd. Zo moet je een polsband, een draagtasje, oordopjes en een USB-kabel terug vinden in de verpakking. Over de prijs van het apparaat is op het moment van schrijven nog niets bekend.