1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Rambus, de bekende fabrikant van hoge snelheids geheugen chips, heeft een revolutionaire nieuwe technologie voor DRAM chips geintroduceerd. De fabrikant heeft micro-threading toegevoegd aan haar geheugen chips. Dit levert een flinke performance winst op, de nieuwe chips presteren op bepaalde vlakken als 3D applicaties of videobewerking tot wel 4 keer beter dan traditionele DRAM chips.

Micro-threading zorgt ervoor dat de chips meerdere kleinere brokken data kunnen verwerken, in tegenstelling tot traditionele DRAM chips die de data in een grote brok verwerken. Het gebruik van micro-threading zorgt er voor dat de chips veel efficienter gebruik kunnen maken van hun geheugen bandbreedte, en ook nog eens met minder stroom hun werk kunnen doen.

"Door micro-threading toe te passen in een DRAM core zetten we onze traditie van innovatie voort, door het ontwerpen en ontwikkelen van geavanceerde technologieen om de bandbreedte tussen DRAM chips en de geheugen controllers te verbeteren," aldus Laura Stark, vice president van de afdeling Platform Solutions van Rambus. "We kijken ernaar uit om, samen met onze DRAM partners, deze nieuwe technologie op de markt te brengen in grote hoeveelheden."