2min

Tags in dit artikel

, , , ,

ATI zal binnenkort een tegenhanger uit gaan brengen van Nvidia’s SLI technologie. Op het internet verschijnen steeds meer geruchten over deze technologie die AMR heet.

De website The Inquirer denkt dat ongeveer 50% van deze geruchten waar zijn. Enkele bronnen zeggen dat ATI’s AMR technologie zal werken met een master- en een slavekaart. Die bronnen zeggen ook dat de “Master” een nieuwe lay-out zal krijgen, op basis van de nieuwe technologie. Het is nog niet duidelijk of deze kaarten ook zullen werken zonder AMR. Het probleem met deze AMR technologie is dat fabrikanten geen verschillende SKU’s willen maken voor dezelfde chip.

Bijvoorbeeld, je wilt een X700 kaart en je wilt deze in AMR laten werken, dan moet je dus een X700 AMR ‘master’-kaart kopen en een ‘slave’-kaart. Deze verschillende kaarten op voorraad houden is vrij moeilijk zijn en zal veel kosten. Ook kunnen er problemen onstaan bij klanten die niet op de hoogte zijn van de verschillende kaarten, want met twee ‘slave’-kaarten of twee ‘master’-kaarten is vrij weinig te beginnen.

De bronnen melden ook dat fabrikanten geen masterkaarten willen maken, waardoor ATI zelf een aantal van zulke kaarten zal moeten uitbrengen. AMR zal, net als bij Nvidia’s SLI, ook gebruik maken van een zogenaamde ‘dongle’, die de twee kaarten met elkaar verbind. Dit zou een teken kunnen zijn dat ATI samenwerkt met Nvidia om van PCIe een lange termijnoplossing te maken.

We bedanken WouT voor het insturen van dit bericht!