Western Digital heeft de capaciteit van zijn WD Caviar® RE hard drives met bijna 30% vergroot. Het bedrijf blijft op deze manier werken aan het leveren van kosteneffectieve oplossingen voor betrouwbare, hoge-capaciteit opslag-oplossingen voor de zakelijke markt. De WD Caviar RE drives hebben een snelheid van 7.200 rotaties per minuut. Ze zijn voorzien van een Serial ATA- (SATA) of EIDE-interface en nu beschikbaar met een capaciteit van maximaal 320 GB. De WD Caviar RE drives leveren hoogwaardige en hoge-capaciteit storage. WD speelt hiermee in op de behoefte van zakelijke IT-gebruikers aan technologie die de betrouwbaarheid en compatibiliteit sterk vergroot.

De WD Caviar RE drives zijn uitgerust met Time-Limited Error Recovery (TLER), die de uitval van de drive door standaardherstelprocessen voorkomt. Voordat Western Digital TLER ontwikkelde, was drive-uitval bij gebruik in een RAID-toepassing een veelvoorkomend probleem voor systems integrators en storage-producenten. Door de verschillen in single-user en multi-user belastingen op te lossen, implementeren de WD Caviar RE drives RAID-specifieke TLER, waardoor de compatibiliteit met RAID controllers verbetert en de systeembetrouwbaarheid toeneemt. De WD Caviar RE drives voorzien tevens in een Mean Time Between failure van een miljoen uur, wat leidt tot hoge betrouwbaarheid bij transactie-intensieve applicaties waarbij constant hoge prestaties essentieel zijn.

"De Caviar RE drives leveren de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid die klanten van ons eisen", zegt Richard E. Rutledge, Vice-President en General Manager van de PC Components Group van Western Digital. "Toen de Caviar RE werd geïntroduceerd, was de reactie van klanten al snel zeer positief. Wij hebben de input van klanten vervolgens gebruikt om de drive verder uit te breiden, zodat deze bij uitstek geschikt is voor RAID-serverapplicaties."