1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Western Digital heeft vandaag haar 3,5 inch grote WD Caviar SE16 640GB gelanceerd, die gebaseerd is op de 320GB-per-platter-technolgoie. Dit platform gebruikt Western Digital sinds januari 2008 als basis voor alle 3,5-inch harde schijven.

De WD Caviar SE16 heeft naast een datadichtheid van 250 gigabits per vierkante inch ook een doorvoersnelheid van 3GB per seconde en natuurlijk is de schijf ook vorzien van Native Command Queuing (NCQ). Western Digital claimt ook dat haar schijf met slechts twee platters enorm stil is. De WD Caviar SE16 640GB is verkrijgbaar voor aan adviesprijs van 85 euro.

“De mijlpaal van 640 GB aan opslagcapaciteit is belangrijk voor onze desktopgebruikers. Western Digital loopt op kop als het gaat om het leveren van deze technologie aan het kanaal en OEM-klanten”, zegt Don Bennett, General Manager en Vice-President van de Business Unit Desktops van WD. “Harde schijven met twee platters hebben voor veel van onze klanten altijd de perfecte balans gehad tussen capaciteit, prestatie en kosten. De huidige harddisks met twee platters hebben niet meer opslagcapaciteit dan 500 GB. Wij hebben dit weten uit te breiden met 28 procent in hetzelfde design, met de kwaliteitskoppen en -schijven van Western Digital.”