min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

Western Digital is gestart met de levering van de nieuwe 400 GB Serial ATA (SATA) WD Caviar® SE16 desktop hard drive.

Met 7.200 rotaties per minuut (RPM), een doorvoersnelheid van 150 MB per seconde, native SATA-technologie en 16 MB cache is deze 400 GB hard drive zeer geschikt voor grafisch ontwerpers, video-editors, gamers, geavanceerd zakelijk gebruik en andere high-end desktopapplicaties. De WD Caviar-productlijn biedt hard drives met koele, stille en hoogwaardige opslag. De Caviar-serie heeft al geruime tijd een sterke marktpositie. Onlangs heeft Western Digital de garantieperiode voor de WD Caviar, WD Caviar SE en SE16 verlengd tot drie jaar.

"De WD Caviar hard drives, beschikbaar vanaf 40 tot 400 GB, zijn populair vanwege de hoge betrouwbaarheid en uitstekende prestaties, gecombineerd met koele en stille inzet", zegt Klaas de Vos, Vice-President EMEA van Western Digital. "We bieden een gevarieerde reeks hard drives, die tegemoetkomt aan de uiteenlopende dataopslagbehoeften van klanten; deze varieert van consumentenelektronica tot bedrijfsmatige inzet binnen ondernemingen en toepassing in desktop- en notebookomgevingen."

Koel en betrouwbaar
Warmte draagt in belangrijke mate bij aan slijtage van hard drives. Dankzij gereduceerd stroomverbruik blijft de temperatuur van de nieuwe WD Caviar 400 GB Serial ATA laag, waardoor de betrouwbaarheid toeneemt. Zeker in compacte systemen met meerdere drives is koeling van drives essentieel. De hard drives van Western Digital hebben het laagste energieverbruik ten opzichte van andere desktop hard drives op de markt.

Fluisterzacht
Pc’s, digitale videorecorders en gaming-apparatuur worden steeds vaker in ruimtes gebruikt waar geluid storend kan zijn. De WhisperDrive(tm)-technologie van Western Digital brengt het geluidsniveau van de nieuwe hard drive tot onder het gehoorniveau van de mens. Deze optie heeft minimaal energieverbruik. De SoftSeek(tm)-technologie stroomlijnt de algoritmes voor het zoeken en vinden van data. De drive is daardoor zeer efficiënt bij het benaderen of wegschrijven van data, waardoor tevens het zoekgeluid gereduceerd wordt.

De WD Caviar SE16 400 GB hard drive (Model WD4000KD) is verkrijgbaar via de online store van Western Digital en via geautoriseerde distributeurs. De verkoopadviesprijs ligt rond de 270 euro, exclusief BTW, met drie jaar garantie.