2min Devices

WD lanceert nieuw model Caviar Green 1TB

Voor veel mensen beginnen zuinige en stille componenten een steeds grotere rol te spelen. Western Digital grijpt daarop in en dat is terug te zien aan het nieuwe model van de Caviar Green 1TB. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier om een harde schijf die goed zou moeten zijn voor de omgeving.

WD lanceert nieuw model Caviar Green 1TBDe Caviar Green 1TB maakt gebruik van drie platters en deze drie platters beschikken over een opslagcapaciteit van 333GB per platter. De cache van de harde schijf bedraagt 32MB.

Volgens Western Digital is de nieuwe platter-dichtheid gunstig voor het energieverbruik en de prestaties van de harde schijf gaan er ook op vooruit. Deze schijf zou volgens Western Digital twintig procent zuiniger zijn dan andere harde schijven van concurrenten die zich op de markt bevinden. Qua prestaties zou men er volgens het bedrijf tien procent op vooruitgaan.

Ieder voordeel heeft zijn nadeel en dit gaat ook voor de Caviar Green 1TB op. Om de geluidsproductie zo laag mogelijk te houden heeft men er bij Western Digital voor gekozen om een snelheid te gebruiken van 5400 rotaties per minuut. Dit lagere toerental zorgt juist weer voor een vermindering van de prestaties.

De Caviar Green 1TB zou volgens het bedrijf zo’n 219 dollar moeten gaan kosten en dat is een stuk meer dan het vorige 1TB-model. De eerder gelanceerde schijf verwisselde namelijk van eigenaar voor een bedrag van 130 dollar.

Meer informatie over de Caviar Green 1TB kan hier gevonden worden.

Bron:Tomshardware