2min

Tags in dit artikel

, ,

AMD introduceert de AMD Opteron 100-processor met Error Correction Code (ECC) ongebufferd geheugensupport. AMD breidt het aantal typen geheugen dat wordt ondersteund door AMD Opteron 100-reeks uit, naar aanleiding van de toenemende vraag van klanten naar 1-way servers en workstations. Het nieuwe type geheugenondersteuning is de nieuwe standaard voor de 100-reeks.

AMD blijft de AMD Opteron 100-processoren met registered memory leveren aan klanten die hierom vragen, waaronder klanten die high-end producten ontwerpen gebaseerd op de AMD64 embedded processor roadmap.

“Naar aanleiding van de feedback van onze klanten, hebben we het assortiment AMD Opteron-processoren uitgebreid zodat zij een technologie kunnen kiezen die het beste past binnen hun infrastructuur”, zegt Martin Seyer, corporate vice president, Commercial en Performance Computing bij AMD. “Door ECC ongebufferd geheugensupport toe te voegen aan onze AMD Opteron 100-processoren met Direct Connect Architecture, beschikken onze klanten over aantrekkelijkere 1-way server- en workstation-oplossingen. Daarnaast besparen zij op de totale kosten van hun infrastructuur.”

Sun Microsystems is de eerste leverancier die de nieuwe AMD Opteron-processor heeft geïntegreerd in zijn producten. Zo is de Sun Ultra 20 Workstation gebaseerd op de AMD Opteron 100-processor met ECC ongebufferd geheugensupport. De Sun Ultra 20 Workstation liet recordresultaten zien in de OCUS-benchmark, die de prestaties van de grafisch georiënteerde MCAD applicatie Pro/ENGINEER meet. Resultaten zijn te vinden op www.proesite.com. De 64-bit workstation behaalde ook recordresultaten in de EnSight 8.0-benchmark die prestaties meet van visualisatieapplicaties. Deze resultaten zijn te vinden op www.ensight.com/products/performance.html. De Sun Ultra 20 Workstation versloeg hier ruimschoots de op Intel-gebaseerde systemen van andere hardwareleveranciers.

Prijs en beschikbaarheid
De AMD Opteron 100-processor met ECC ongebufferd geheugensupport heeft een gunstige prijs/prestatieverhouding. Model 144 kost $125,- per stuk, model 152 kost $799,- per stuk. Dual core AMD Opteron 100-processoren met ECC ongebufferd geheugensupport zijn verkrijgbaar van model 165 voor $417,- per stuk tot model 175 voor $513,- per stuk. De nieuwe processoren zijn binnen 30 dagen beschikbaar. Genoemde prijzen zijn de prijzen per stuk bij een verpakking van 1.000 stuks.