Zoals eerder al verwacht werd, heeft AMD flinke prijsverlaging doorgevoerd op haar Opteron processors. Daarnaast liet het bedrijf weten dit jaar DDR2 te gaan ondersteunen op de Opteron serie en dat de chips een nieuwe socket gaan krijgen.

Veel chips in de Opteron 200 en 800 serie zijn flink goedkoper geworden. Zo verlaagde AMD de prijs van de beste processor in de 200 serie, namelijk de 280 met 34 procent naar 851 dollar. De sterkste chip in de 800 serie, de 880 kost nu 1.514 en dat is 43 procent goedkoper.
De prijzen zijn uiteraard per 1.000 stuks en de prijzen voor de consument kunnen dus afwijkend zijn.

AMD heeft verder ook laten weten dat het DDR2 geheugen zal gaan ondersteunen met haar Opteron processors en dat zal ergens halverwege dit jaar moeten gaan gebeuren. AMD moest de overstap naar DDR2 een tijd uitstellen, omdat de geïntegreerde geheugencontroller gevoelig is voor de hoge latencies van DDR2 geheugen.

Ook zullen de nieuwe Opteron’s gebruik maken van een nieuwe socket. Deze socket is niet compatible met de huidige dual-core Opteron processors. Het zal voor serverbouwers echter wel mogelijk zijn om quad-core Opteron’s in dezelfde moederborden als voor dual-core chips te plaatsen. AMD zal ook haar Pacifica virtualisatietechniek gaan verwerken in de nieuwe Opteron processors