2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Maxtor, momenteel de op twee na grootste fabrikant van harde schijven, zal vandaag een nieuwe externe harde schijf introduceren die ingezet kan worden als een opslagmedium voor allerhande home entertainment producten. Het bedrijf denk daarmee een veelbelovende markt aan te kunnen boren.

Met het nieuwe apparaat genaamd Shared Storage Plus (SSP) is Maxtor de eerste fabrikant van harde schijven die zich met een product specifiek op de home entertainment sector richt, zonder dat daarvoor de tussenkomst van een pc voor nodig is. Gebruikers kunnen hun muziek en films direct vanaf het apparaat afspelen.

Wanneer de Shared Storage Plus aangesloten word op een thuisnetwerk, gedraagt het zich als een soort van media center. Het apparaat kan dan door meerdere mensen tegelijkertijd gebruikt worden. Zo kan iemand in de ene kamer een film kijken, terwijl de ander in een andere kamer zijn vakantiefoto’s bekijkt.
Het apparaat kan maximaal 10 playlist tegelijkertijd draaien. Wat betreft films kan het apparaat maximaal 4 films tegelijk afspelen.

Om dit alles mogelijk te maken draait de SSP op media-management software van het bedrijf Mediabolic. Omdat het apparaat geschikt is gemaakt voor de meest voorkomende standaarden binnen de media industrie, is het apparaat niet meer afhankelijk van een pc.
Er zullen in eerste instantie 3 versies van de Shared Storage Plus op de markt komen, namelijk een 200GB, 300GB en een 400GB versie. Per gigabyte betaalt de gebruiker één dollar. Voor de minder snelle rekenaars onder ons, betekent dat prijzen van respectievelijk 200, 300 en 400 dollar.

In oktober volgt ook nog een 500GB model die, jawel, 500 dollar gaat kosten. Overigens kunnen gebruikers van van een standaard Shared Storage apparaat (zie afbeelding hiernaast) hun apparaat opwaarderen tot een Plus versie, aangezien de SSP simpelweg een softwarematige update is van de bestaande Shared Storage van Maxtor. De software zal binnenkort voor die klanten dan ook gratis te downloaden zijn.