1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Op een militaire beurs in Londen heeft het bedrijf Bitmicro een 155GB Ultra 320 SCSI solid state harde schijf laten zien.

De E-Disk 3S320 heeft een 3,5 inch formaat en kan worden voorzien van een zogenaamde half pitch DB68 of een SCA-2 ANSI aansluiting. Het apparaat heeft een toegangstijd van 42 microseconden en een standaardlees-schrijf snelheid van maximaal 44MB per seconde. In Burst mode kan deze snelheid oplopen tot maximaal 320MB per seconde.

De schijf ondersteund verder een heel scala aan besturingssystemen, waaronder Linux, Solaris, Windows, MacOS, LynxOS, AIX, FreeBSD, HP/UX. IRIX, NetBSD, OS/2, QNX, VxWorks, Unixware, Solaris X86 and Tru64.
De E-Disk 3S320 kan verder werken onder extreme temperatuursverschillen van minimaal -60° Celsius tot meer dan 95° Celsius en kan tot 1500G weerstaan.

Gezien het feit dat de schijf bedoeld is voor wetenschappelijke doeleinden en verkenningsmissies is hij momenteel nauwelijks te betalen voor de doorsnee consument. Het geeft echter wel een goed beeld van wat er mogelijk is met dit soort schijven en wat ons in de toekomst nog te wachten staat.