min

Tags in dit artikel

, ,

Hardware fabrikant ASUS lanceert binnenkort haar eerste moederbord met ondersteuning voor ATi’s Crossfire. Het bord is gebaseerd op ATi’s RD 480 north bridge en ULI’s M1575 south bridge.

Crossfire is het langverwachte antwoord van ATi op NVIDIA’s SLI techniek. Beide technologieën zijn erop gericht om 2 videokaarten samen te laten werken om zo een flinke performance winst te bewerktstelligen.

ASUS springt nu ook op de Crossfire boot met het gloednieuwe A8R-MVP moederbord. Het bord ondersteunt alle socket 939 CPU’s, waaronder de Sempron, de Athlon 64 en last but not least de Athlon X2 serie. Verder zijn er 4 geheugensloten aanwezig, waarmee dit bord tot 4 gigabyte aan RAM geheugen ondersteunt.

De A8R-MVP is uitgerust met twee 16x PCIe sloten die beiden op 8x draaien, een PCIe 1x slot en drie normale PCI sloten. De ULI chipset heeft support voor 2 IDE kanalen, en 4 S-ATA 1 en 2 kanalen. Ook is er RAID 0, 1, 0+1 en JBOD support ingebouwd. De overige opties van het moederbord zijn ook dik in orde. Zo zijn er 8 USB 2.0 poorten aanwezig, is er een Gigabit LAN adapter ingebouwd en ondersteunt de ADI AD1986A SoundMAX geluidschip 6 kanaals High Definition audio.

Volgens ASUS is het bord binnen nu en 2 weken klaar. Op dat moment zou de plank ook direct beschikbaar moeten zijn.