Abit is momenteel druk bezig met de ontwikkeling van de opvolger van haar succesvolle AW8-MAX moederbord, die gebaseerd is op Intel’s i955X chipset. Het nieuwe moederbord, genaamd AW8D-MAX, is gebaseerd op Intel’s nieuwste 975X chipset.

Het moederbord heeft FSB 1066 zodat het bord de Pentium 4 Extreme Edition ondersteunt en biedt verder plaats aan dual channel DDR2 geheugen op 800MHz. Verder zijn er twee PCIe sloten aanwezig, een dubbele Gigabit LAN aansluiting, een enkele Firewire aansluiting, HD Audio en Abit’s eigen moederbord koelingssysteem.

Opmerkelijk is dat het moederbord volgens berichten zowel ondersteuning zou bieden aan NVIDIA’s SLI techniek, als ATI’s Crossfire techniek, waarmee twee grafische kaarten aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Niemand heeft de berichten nog officieel bevestigd, maar of het al dan niet doorgaat zou hangen om een driver.

Het moederbord maakt verder gebruik van socket 775, heeft vier DDR2 geheugenslots, heeft ondersteuning voor S-ATA 3G Raid 0/1/10 en 5, native NCQ en wordt optioneel met een silicon image 3132 PCI SATA Raid controller geleverd.

Ook de µGuru tool is voorzien, waarmee het moederbord eenvoudig overclockt kan worden. Verwachting is dat het moederbord in december van dit jaar op de markt zal verschijnen.
NVIDIA was overigens er zeer snel bij om te reageren op dit bericht van The Inquirer en liet weten dat er geen officiële deal is tussen NVIDIA en Intel. Moederborden gebaseerd op Intel’s I975 zullen dus niet gecertificeerd zijn voor SLI en zullen als het aan NVIDIA ligt daar dus geen ondersteuning aan bieden.