Zijn er nou wel of geen problemen met NVIDIA’s moederborden die gebaseerd zijn op de C51 chipset? The Inquirer beweerde van wel, NVIDIA ontkende het verhaal en legde het probleem bij de fabrikanten. Het lijkt er nu op dat er wel problemen zijn, maar dat ze inderdaad door de fabrikanten zelf zijn gecreëerd.

The Inquirer belde met een aantal moederbordfabrikanten en vernam dat er een aantal bedrijven waren die problemen hadden met de C51 borden, waaronder Asus en MSI. Alhoewel laatsgenoemde bedrijven geen officiële verklaring wilden geven, kreeg The Inquirer wel bevestigd dat de bedrijven de release van hun C51 moederborden een maand hebben uitgesteld.

Het is niet direct duidelijk wat de problemen bij beide bedrijven waren, maar duidelijk is in ieder geval wel dat één probleem met de TV out te maken heeft.
Het probleem lijkt echter door de moederbordbedrijven zelf gecreëerd te zijn. Dat zou komen omdat Asus en MSI teveel van NVIDIA’s ‘reference design’ zouden zijn afgeweken. Het reference design is een volledige functioneel van een bepaald product waar fabrikanten hun eigen afwijkende design mee kunnen vergelijken.

Het is voor Asus en MSI niet ongewoon om bepaalde features toe te voegen aan een reference design en in dit geval zouden beide bedrijven teveel van het reference design zijn afgweken, waardoor de problemen ontstonden.
De reference design versies zouden dus gewoon naar behoren draaien en dat verklaard direct waarom een aantal bedrijven waaronder Biostar hun C51 moederborden gewoon leveren.

Zoals eerder gezegd hebben een aantal fabrikanten hun releasedatum een maand naar achter geschoven, waardoor de eerste C51 moederborden van de grote fabrikanten pas half november op de markt zullen verschijnen.