1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Podcasting is al enige tijd een hype onder iPod gebruikers, maar de komst van de eerste video iPod, biedt nog meer mogelijkheden. Dat blijkt wel uit het initiatief genaamd PodDater, waarmee mensen hun iPod kunnen gebruiken om een nieuwe vriend of vriendin te zoeken.

Het bedrijf PodDater lanceerde de gelijknamige site afgelopen woensdag en noemt de site de eerste dating of social networking site die online dating naar de iPod brengt. Het idee is volgens het bedrijf ontstaan, nadat Apple de video iPod op de markt bracht.

De service, die gratis is, biedt gebruikers de mogelijkheid om andere gebruikersprofielen te bekijken en videoprofielen te downloaden op de iPod, maar ook op andere portable videospelers.
Uiteraard is het ook mogelijk om je eigen profiel van een videoboodschap te voorzien.

Momenteel heeft de site rond de 200 profielen, waarvan de meeste overigens nog geen videoboodschap hebben. Profielen zijn eenvoudig te sorteren op zoekwoorden en postcode.
Alhoewel de videodating site voor de iPod misschien wel uniek is, is de combinatie van dating en iPod niet helemaal nieuw. Eerder al lanceerde Liam Burke de site Podato.com, waar middels podcast gedate kan worden.