Symantec heeft aangekondigd dat zowel de gratis als de betaalde Sygate firewall vanaf 30 november niet langer geleverd of ondersteund zal worden.

Hiermee verdwijnt er wederom een gratis firewall pakket. Eerder deze maand maakte het bedrijf Kerio ook al bekend te stoppen met de gratis firewall. Het aantal pakketten dat nog gratis blijft wordt hiermee steeds kleiner. Bovendien heeft Symantec nogal wat kwaad bloed gezet met de zeer plotselinge aankondiging. Hierin wordt verder totaal geen informatie verstrekt. Ook is niet duidelijk wat er gaat gebeuren met de consumenten die een Pro versie hebben aangeschaft. Symantec heeft nog niets losgelaten over eventuele vergoedingen voor die gebruikersgroep.

Symantec heeft ongeveer 3 maanden geleden Sygate overgenomen. De voornaamste reden was het flinke aantal zakelijke klanten dat Sygate had verworven. Symantec is al een tijdje bezig met het vergroten van zijn marktaandeel in de zakelijke wereld. De grote verliezer in dit spel is de gewone consument. De gratis Sygate firewall werd door velen beschouwd als een van de beste firewall pakketten op de markt.