1 min

Tags in dit artikel

,

Het moet al bij al niet gekker gaan worden, maar Intel heeft een nieuw instrument ontwikkeld voor gitaristen die het liefst 24/7 online willen zijn, zo ook wanneer ze op het podium staan: de "surfgitaar".

De "surfgitaar" werd ontwikkeld door Gitaar-producent Fender en chipfabrikant Intel. Hij is gebaseerd op de Fender Telecaster, een waar icoon binnen de muziekwereld, vooral bekend door Bruce Springsteen en Keith Richards.

Deze surfgitaar is het eerste instrument waarmee riffs van internet kunnen worden gedownload. Vervolgens wordt dit afgespeeld zonder dat je ook maar één snaar hoeft aan te raken.

De gitaar is ook voorzien van Intel Centrino Mobile-technologie. Zo kunnen gitaristen tussen twee optredens in een e-mailtje sturen naar hun geliefde om te zeggen dat alles nog steeds prima gaat. Verder kunnen ze ook internet op, kunnen ze hun gitaarsologrimassen oefenen met de ingebouwde webcam.

Door deze surfgitaar willen ze de grenzen van de muziektechnologie overschrijden en laten zien wat Intel Centrino Mibile-technologie en internet aan het gitaarspel kunnen toevoegen.