1 min

Tags in dit artikel

, ,

Volgens Xbitslab komt er een nieuwe en grotere versie van de Raptor-serie aan. Western Digital maakte voorheen alleen de 37 en 74 GB versies, nu blijkt er ook een 150 GB Raptor aan te komen.

De Raptor’s zijn vooral populair onder computergebruikers die geen SCSI willen aanschaffen, maar toch een hoge performance willen hebben. Serial ATA bied een goede uitkomst, zo hoeft men geen duurdere SCSI harddisk aan te schaffen of een SCSI-controller te kopen.

De Raptor met 150 GB (WD1500AD) zal beschikken over een cache van 16 MB, een Serial ATA-300 interface en een zoektijd van 4,5 microseconde. Ook ondersteunt de schijf Native Command Queuing (NCQ). Daarnaast zal, net zoals bij de vorige Raptor’s, de snelheid van 10.000 RPM gewoon behouden blijven. Naar aanleiding van deze specificaties zal deze schijf de snelste zijn op het gebied van Serial ATA hardisks.

Naar verwachting komt de nieuwe schijf volgende maand al uit. Western Digital heeft dit gerucht echter nog niet bevestigd. De Raptor is inmiddels beschikbaar als pre-order bij het Duitse Alternate voor 319 Euro.