2min Devices

WD introduceert opvolger van populaire Raptor-disc

Western Digital heeft de WD VelociRaptor-harddisks geintroduceerd, de volgende generatie 10.000 RPM SATA ‘Raptor’-harddiskreeks. WD VelociRaptor is ontwikkeld voor pc- en Mac-gebruikers en professionele werkstations. De harde schijf biedt twee keer de capaciteit en een prestatieverbetering van 35 procent ten opzichte van zijn voorganger, de WD Raptor.

WD introduceert opvolger van populaire Raptor-discDe WD Raptor is de populairste harddisk onder gebruikers die behoefte hebben aan hoge prestaties van hun SATA-drive. De opvolger, de WD VelociRaptoris verkrijgbaar met een opslagcapaciteit van 300 GB in een 2,5-inch formaat.

De WD VelociRaptor wordt geleverd in het IcePack, een 3,5-inch raamwerk met een geïntegreerd hitteafvoersysteem. De harddisk past hierdoor in een standaard 3,5-inch systembay, terwijl de krachtige disk gekoeld blijft als deze in een desktopchassis wordt geplaatst.

"De vraag naar hogere pc-prestaties groeit continu en Western Digital loopt met de WD Raptor al voorop in de markt. Met de WD VelociRaptor luiden we een nieuw tijdperk in als het gaat om pc- en Mac-storageprestaties. Daarnaast komen we tegemoet aan de sterk toenemende behoefte aan snelheid", zegt Tom McDorman, vicepresident en algemeen directeur van de businessunit Enterprise van Western Digital. "De nieuwe WD VelociRaptor biedt de hoogste prestaties en betrouwbaarheid van alle SATA-harddisk op de markt."

De WD VelociRaptor is vanaf half mei verkrijgbaar bij geselecteerde distributeurs en resellers en online bij Western Digital. De adviesprijs voor de WD VelociRaptor 300 GB bedraagt 300 euro (incl. BTW). Meer informatie over dit product is te vinden op de website van Western Digital.

Bron:Techzine Redactie