2min Devices

600 GB VelociRaptor in de maak

De 10.000-toeren schijven van Western Digital zijn al sinds jaar en dag razend populair. Alleen opslagcapaciteit is altijd een probleem geweest.

600 GB VelociRaptor in de maakHet 10K RPM-feest begon met 37 GB en daarna volgde al snel de 74 GB-variant. Vervolgens werd de 74 GB-variant simpelweg verdubbeld waardoor er een 150 GB-variant tot leven kwam. Vervolgens wilde men niet alleen hun OS op de snelle schijf, maar ook hun spellen. Om aan die eis te kunnen voldoen zag in 2008 de VelociRaptor het levenslicht. Deze werd uitgerust met twee 150GB platters, werd gefabriceerd in het 2.5"-formaat.

600 GB VelociRaptor in de maak
Fudzilla maakt bekend dat Western Digital een 600GB VelociRaptor in de planning heeft staan. Met de beschikking over twee 300 GB-platters en een SATA6Gbit aansluiting heeft de schijf nu al meer potentie dan de huidige VelociRaptors. De grotere platters van de 600 GB-variant kunnen een grote prestatieverbetering met zich meebrengen. Western Digital claimt dat de nieuwe 600 GB grote Raptor een perfecte oplossing zou zijn tussen ruimte, snelheid en prijs, in vergelijking met een SSD.
Interessant is ook dat de 600 GB-variant naar alle waarschijnlijkheid voor dezelfde prijs over de toonbank zal gaan als de huidige 300 GB VelociRaptor. We mogen de nieuwe VelociRaptor binnen een paar maanden verwachten.

Bron:FudZilla