Er is tegenwoordig bijna geen beurs te vinden waar de uitgestalde waren niet meer worden opgeleukt met schaars gekleed vrouwelijk schoon. Elektronicabeurzen zoals de, in januari gehouden, Consumer Electronics Show waren ook weer veel dames te zien, maar dat zal op de Electronic Entertainment Expo (E3) wellicht anders zijn.

De organisatie achter de E3, The International Game Developers Association, heeft een aantal nieuwe regels ingesteld die ingaan op het gebruik van naaktheid en seksueel getinten beelden of handelingen. In de regels is het volgende te lezen:

Materiaal, met inbegrip van levende modellen, dat in de ruimste zin van het woord sexueel getint of sexueel provocerend is, dus niet beperkt tot geheel of gedeeltelijk naakt, of badpakken, is verboden op de beursvloer, alle openbare ruimtes en de ingangen tot de beurs. De ESA bepaald wanneer het materiaal acceptabel is.

Overtreders kunnen de eerste keer wegkomen met een waarschuwing van de organisatie en bij herhaling kan een boete van 5.000 dollar volgen.