De Entertainment Software Association (ESA) had eerder dit jaar besloten om het vrouwelijk schoon op de E3 en beetje in te dammen. Het aantal dames was niet direct een doorn in het oog van de organisatie, maar wel de kleding, of beter gezegd, het gebrek aan kleding. Naar nu blijkt zijn de regels toch niet zo streng als vooraf gedacht werd.

De ESA liet in januari weten dat het naar aanleiding van een aantal klachten had besloten om nieuwe regels in te stellen wat betreft de kleding van de beursbabes. De ESA besloot daarom om naakte of gedeeltelijk naakte vrouwen niet toe te staan, alsmede bikini’s en seksuele uitingen.

Dit jaar moest het dus allemaal een stuk kuiser zijn op de beurs, maar dat blijkt allemaal wel mee te vallen. De ESA controleerde er woensdag flink op los en sommige bedrijven kregen een waarschuwing. Bij een herhaling zouden deze bedrijven een boete van 5.000 dollar krijgen. Sommige dames werden door de controleurs gewezen op hun te blote buik.

Het is niet duidelijk of de controleurs van de ESA het controleren uiteindelijk zat waren, of dat ze niet boos konden worden op die leuke dames, maar veel verschil met vorig jaar was er uiteindelijk niet. Standhouder Gail Salamanica omschrijft het treffend: "Ze dragen dit jaar iets meer kleding dan vorig jaar, maar nog steeds niet veel."