Qtek Nederland heeft vorige week haar nieuwste smartphone in de populaire S serie aangekondigd. De S100 en S110 waren de kleinste smartphones ter wereld en worden ook onder andere namen uitgegeven door Orange en T-Mobile.

De nieuwe telefoon in de serie, genaamd de S200 is met 108x58x18mm weer een stukje kleiner gemaakt, maar dat gaat zeker niet ten koste van de functionaliteit. De Intel processor is ingeruild voor een OMAP processor van Texas Instruments met een kloksnelheid van 200MHz.

Verder is er 128MB ROM en 64MB RAM geheugen voor handen en kan het geheugen uiteraard weer uitgebreid worden met de inmiddels bekende SD kaartjes. Verder is de ingebouwde camera opgewaardeerd naar een 2-megapixel model met macrofunctie.

Gebruikers van de S100 en S110 zullen zeer verheugd zijn met het nieuws dat de S200 nu standaard voorzien is van Wi-Fi capaciteiten, waardoor synchroniseren nog eenvoudiger wordt. Ook wordt Bluetooth v2.0 ondersteund.
Het apparaatje draait verder op Microsoft’s Windows Mobile 5.0, waardoor er extra functionaliteiten op het gebied van e-mail en data opslag beschikbaar worden.

Het is nog niet duidelijk of Orange en T-Mobile een eigen versie van dit model gaan uitbrengen en ook is er nog geen richtprijs en releasedatum bekend.