1 min Devices

Japan verbiedt verkoop tweedehands electronica

De verkoop van tweedehands goederen is al tijden populair en met de komst van sites als eBay en marktplaats alleen maar populairder geworden. Ook electronica wordt massaal aangeboden op dergelijke sites. In Japan komt daar nu een einde aan, omdat het daar vanaf 1 april niet meer toegestaan is electronica aan te bieden dat na 2001 gemaakt is.

Japan verbiedt verkoop tweedehands electronicaDe populaire tweedehands markt is schijnbaar een doorn in het oog van een aantal fabrikanten van consumentenelectronica, omdat ze door deze vorm van handel flink wat inkomsten mis zouden lopen.

De Japanse overheid lijkt het met de fabrikanten eens te zijn, door nu een wet in te voeren die het tweedehands doorverkopen van electronische apparaten van na 2001 verbiedt. Volgens de Japanse overheid waren bepaalde veiligheidsredenen doorslaggevend voor het invoeren van de wet.

Veel sites hebben dit bericht van Akhibara News overgenomen, maar de invoeringsdatum die genoemd staat in het bericht doet ook vermoeden dat het hier om een vroege 1 aprilgrap gaat.
Als de wet daadwerkelijk ingevoerd wordt bestaat er echter geen twijfel dat de tweedehandsmarkt op andere manieren voort zal blijven bestaan.

Bron:Akihabara News