Eizo heeft twee nieuwe lcd-schermen uitgebracht die de ColorEdge-serie van professionele lcd-schermen moet gaan aanvullen, namelijk de CE210W en CE240W.

Beide monitoren zijn van het widescreenformaat met een beelddiagonaal van respectievelijk 21 en 24 inch en een resolutie van 1680 x 1050 en 1920 x 1200 beeldpunten. De schermen hebben een kijkhoek van 178°, zowel verticaal als horizontaal.
Verder is de reactietijd gemiddeld 16ms, waarbij de overgang tussen twee grijswaarden ongeveer 8ms in beslag neemt. Ook hebben de twee apparaten een contrastratio van 1000:1 en een helderheid van 450cd/m². Verder zijn er zowel een analoge VGA-ingang als twee digitale DVI-I-ingangen aanwezig.

De monitoren zijn bedoeld voor toepassingen waar een natuurgetrouwe weergave van kleuren erg belangrijk is. Eizo heeft dan ook een aantal foefjes toegepast om hiervoor te zorgen.
Zo is de gamma van de fabriek af gekalibreerd op een waarde van 2,2, een waarde die vooral voor fotobewerking gebruikt wordt.

De kleuren kunnen natuurgetrouw worden weergegeven, doordat Eizo een 10-bit tabel heeft geïntegreerd in de schermen. In deze tabel worden 8-bits waarden van rood, groen en blauw vertaald naar echte kleuren. Dit vertalen gebeurt door een kalibratieprofiel dat naar de monitor kan worden gestuurd.

Om dat te kunnen doen heeft Eizo het ColorEdge CE programma gemaakt. Deze kalibratie moet echter gepaard gaan met een kalibratieapparaat zoals bijvoorbeeld de Eye-One van GretagMacbeth. Door deze software en het apparaat kan een zeer kleine kleurafwijking behaald worden.
Prijzen van de modellen zijn vooralsnog niet bekend, wel geeft Eizo een garantie van vijf jaar op beide schermen