2min

Introductie

Eizo heeft een naam hoog te houden als het gaat om mooie monitoren. Ze worden veelvuldig gebruikt in de pro-markt. Denk aan grafisch ontwerpers en videobewerkers. Met een IPS-paneel en een resolutie van 2560 bij 1440 pixels is er een goed begin. Maar hoe zit het met de rest? Nou dat zoeken we uit in deze review!

Eizo heeft een duidelijke focus met het merk: degelijke monitoren voor de professionals. Voorheen betekende dat bijzonder prijzige monitoren waar alleen de topbedrijven van kunnen genieten. Inmiddels zijn er ook iets betaalbaardere modellen op de markt. Bijvoorbeeld deze Eizo FlexScan EV2736W monitor.

Dit is een 27-inch beeldscherm met (mat gecoat) IPS-paneel en een QHD-resolutie wat neer komt op 2560 x 1440 pixels. Het prijskaartje van dit beeldscherm is zo’n 600 euro en dat is in Eizo-begrippen erg goedkoop. De monitor is beschikbaar in de kleuren grijs en zwart. Het scherm is uiteraard in allerhande hoeken draaibaar en kantelbaar. Eizo is er trots op dat de draaihoeken zeer groot zijn en ja, ook het kantelen gaat zeer goed. Een voordeel daarvan is dat reflecties goed zijn weg te werken. Denk aan vervelende spiegeling van bijvoorbeeld tl-buizen. Iets wat binnen kantooromgevingen nog wel veel voorkomt.


Nu is het wel zo dat, zeker in vergelijking met de Philips BDM3270 (review), het ontwerp gewoon zeer rechttoe rechtaan is. Zwart, simpele knoppen, geen toeters en bellen. Dat hoeft niet erg te zijn als je daar geen waarde aan hecht. Feit is namelijk wel dat het geheel gewoon stevig in elkaar zit en de behuizing verder niet slecht is of zo. Design staat gewoon niet hoog op de prioriteitenlijst.

De montage van het scherm is verder eenvoudig, maar bevat nog wel schroeven. De voet wordt op de steun gedraaid, waarna je het geheel met een clip borgt. Het paneel zelf zit met vier schroeven vast, omdat het een 27-inch model is, is alles nog wel in je eentje te doen.

Waar Eizo met deze monitor ook in uitblinkt is de garantie, als je een dure monitor aanschaft dan baal je natuurlijk als een stekker als die kapot gaat. In Nederland krijg je veelal twee jaar garantie op een monitor en soms drie jaar. Eizo wijkt daar vanaf en geeft op deze monitor vijf jaar garantie. Een service die we graag ook even aantippen, want zo vaak zien we dat niet.