2min

TCL Communcation laat aan Techzine weten dat zijn smartphones BlackBerry KEYone en BlackBerry Motion opgenomen zijn in het Android Enterprise Recommended-programma. Hiermee toont Google aan te vertrouwen op de veiligheid van de toestellen.

Het bedrijf geeft aan dat de vraag naar mobiele veiligheid momenteel groter dan ooit is. Veel ondernemingen kiezen daarbij voor Android. Met het Google-programma Android Enterprise Recommended kunnen grote en kleine bedrijven vol vertrouwen Android-toestellen kopen, wetende dat ze de veiligste Android-ervaring in huis halen.

De telefoons uit het programma voldoen aan de eisen van Google. Hierbij valt te denken aan stipte beveiligingsupdates (BlackBerry Mobile levert die maandelijks), bedrijfsklare hardwarefuncties en minstens één belangrijke besturingssysteem-update. De twee BlackBerry-toestellen ondersteunen ook zero-touch enrollment met de Android 8.0 Oreo-update, die later dit jaar wordt verwacht.

Om in aanmerking te komen voor een dergelijke aanbeveling dienen smartphonefabrikanten minimum hardware- en user interface specificaties voor Android 7.0+-devices te realiseren. Wat betreft de tijdige updates verwacht Google security-patches binnen 90 dagen, met een garantie voor drie jaar.

Erkenning

Naast BlackBerry KEYone en BlackBerry Motion zijn er ook andere toestellen die aanbevolen worden. Zo vallen de Google Pixel, Google Pixel 2, Google Pixel 2 XL, Google Pixel XL, Huawei Mate 10, Huawei Mate 10 Pro, Huawei P10, Huawei P10 Plus, Huaweu P10 lite, LG G6, LG V30, Moto X4, Moto X4, Moto Z2 Force Edition, Nokia 8, Sony Xperia XA2, Sony Xperia XA2 Ultra, Sony Xperia XZ Premium, Sony Xperia XZ1 en Sony Xperia XZ1 Compact onder het programma.

Bij de BlackBerry-toestellen ligt vaak de focus op de sterke beveiliging. Zo gebruikte voormalig president Barack Obama van de Verenigde Staten een telefoon van het merk. Nu erkent dus ook Google dat de smartphones erg veilig zijn.