1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Intel topman Justin Rattner heeft op het Intel Developer Forum 2006 laten weten dat HyperThreading van het toneel zal verdwijnen als de multicore processors op de markt gaan komen

Intel wil de multicores als de techniek voor de toekomst neerzetten en gaat daarvoor het nieuwe "tera scaling" programma opzetten. Hiermee hoopt Intel ontwikkelaars over te halen om voor dual en multicores te gaan ontwikkelen.

Het is niet geheel onverwacht dat HyperThreading uiteindelijk het veld moet gaan ruimen. Rattner liet aan zijn publiek op het forum weten dat multicores nieuwe applicaties nodig hebben die herschreven zijn voor multipliers.

Rattner liet verder weten dat Intel volgens hem met de multicore processors weer "terug naar de maan" gaat. Waarschijnlijk uitte hij daarmee de hoop dat de softwareontwikkelaars hun zaakjes goed op orde weten te krijgen.

Intel is ook zeer fanatiek geworden op het gebied van energieprestaties, aldus Rattner. Volgens hem zijn de huidige platformen innefficiënt en moet Intel goede controle hebben over het geheugen en de IO.