min

Tags in dit artikel

Het bedrijf Eurotech denkt de opvolger te hebben voor de PDA’s en andere handhelds. Het gaat hier om een WWPC, dit staat voor Wrist-Worn Personal Computer.

Een Wrist-Worn Personal Computer wil eigenlijk niks meer of minder zeggen dan ‘polscomputer’. Deze PC heeft een speciaal ontworpen vorm zodat deze gemakkelijk om de linker, of rechter pols gedragen kan worden. Dit kleine apparaatje beschikt over een 72x55mm touch-screen kleuren display, 64 MB SDRAM, 32 MB ingebouwd flash geheugen en kan tot 1 GB extra geheugen dragen via een SD-slot. De oplaadbare batterijen gaan met "hevig gebruik" ongeveer zes uur mee, en tot ongeveer acht uur bij normaal gebruik.

De WWPC heeft ingebouwde speakers, koptelefoon-aansluiting, en naast de USB host en device ports ook WiFi, Bluetooth, en infrared netwerk mogelijkheden. Nog een handige functie van de WWPC is dat hij automatisch in stand-by gaat, wanneer de gebruiker zijn arm naar beneden houd. Het wordr ook duidelijk dat de WWPC speciaal ontworpen is voor reddingsdiensten, aangezien een GPS-module een signaal gaat uitzenden wanneer de gebruiker totaal bewegenloos raakt.