2min

Tags in dit artikel

, ,

Toshiba kondigt twee nieuwe 3,5-inch interne harde schijven-series aan, de S300 en de V300. Deze HDD’s richten zich respectievelijk op de videobewakingsmarkt en betrouwbare video-opname, -bewerking en -streaming. De introductie kenmerkt het HDD-merkconcept van Toshiba waarbij schijven zijn voorzien van een kleurcode die correspondeert met bepaalde toepassingen.

De schaalbare S300 Surveillance Hard Drive-reeks is er voor het beheer van data van maximaal 64 beveiligingscamera’s die 24 uur per dag actief zijn. Bij het ontwerpproces werd er rekening gehouden met hoge snelheid, grote capaciteit en betrouwbaarheid. Op deze manier moeten er voortdurend bewakingsbeelden kunnen worden gemaakt.

Toshiba maakt de S300-serie beschikbaar in varianten van 4, 6, 8, en 10 TB. De mean time te failure (MTTF) komt uit op 1 miljoen uur en de gegevensbuffer bedraagt maximaal 256 MB. Ook ondersteunen de HDD’s grootschalige serversystemen met een backupcapaciteit van maximaal 64 hoge resolutiestreams.

Daarnaast ondersteunt de reeks 8+ drive bays en een workload van 180 TB per jaar. Het opslagmedium heeft 7200 rpm bij een een maximale gegevensoverdrachtsnelheid van 248 MB/s . Dankzij de ingebouwde RV-sensoren weerstaat de S300 trillingen op multi-HDD-platforms. Verder is er ondersteuning voor surveillance network video recorders (sNVR), surveillance digital video recorders (sDVR), hybrid sDVR (analoog en IP) en RAID-opslagarrays voor videobewaking.

V300 en beschikbaarheid

De V300 Video Streaming Hard Drive (V300) is op zijn beurt ontworpen voor videobeelden streamen, vastleggen, bewerken en afspelen. Dit gebeurt op digital video recorders, network-video recorders, settopboxes en tv. Door de optimalisatie voor 24/7 gebruik zijn de modellen ook geschikt voor videobewakingssystemen. Het lower-spin-ontwerp leidt tot energie-efficiëntie, kleinere warmteontwikkeling en langere levensduur. Ook de Silent Seek-technologie draagt bij aan de minimalisering van de warmteontwikkeling, alsmede het beperken van het geluid.

De buffer van 64 MB zorgt voor soepelere prestaties en de temperatuurregelaars beperken oververhitting. Toshiba voorziet de serie van een SATA 6.0 Gbit/s-interface. Er verschijnen modellen met 500 GB, 1 TB, 2 TB en 3 TB opslagcapaciteit.

Voor de S300 geldt een garantietermijn van drie jaar, bij de V300 komt de periode uit op twee jaar. Beide series zijn vanaf deze maand verkrijgbaar. Prijzen noemt het bedrijf in de aankondiging niet.