2min Devices

Koeling en stroom groot probleem in datacenters

Uit onderzoek van processorfabrikant AMD is gebleken dat bijna 70 procent van alle datacenters te kampen heeft met problemen rond het stroomverbruik en de koeling van de systemen. AMD hield het onderzoek onder 1.100 IT’ers die bij hun bedrijf verantwoordelijk zijn voor de datacenters.

Koeling en stroom groot probleem in datacentersAMD organiseerde het onderzoek samen met Ziff-Davis. Met het onderzoek werd aangetoond dat ongeveer 70 procent van de ondervraagden problemen heeft met de koeling en het stroomverbruik van hun datacenters. 44 procent van deze mensen zag daarnaast het stroomverbruik de afgelopen tijd continu toenemen.
Duidelijk is dus wel dat het stroomverbruik en de hitteproductie van processors tegenwoordig net zo belangrijk zijn als prestaties.

AMD wil daarom graag met haar klanten meedenken op het gebied van stroomverbruik en het verhelpen van de hitteproductie van datecenters.
"Door de alsmaar stijgende olieprijs, is het nu nog belangrijker hoe je effeciënt kunt omgaan met energieverbruik. AMD wil hierop de aandacht vestigen en meehelpen aan het omlaag brengen van het energieverbruik. Daarom werkt AMD samen met een aantal grote datacenters en the U.S. Environmental Protection Agency (EPA), om zo tot een standaard te komen die de verhouding tussen efficiency en prestaties in kaart brengt," aldus Mart Seyer van AMD.

Bron:AMD