De Recording Industry Association of America, kortweg RIAA, heeft een Amerikaanse familie aangeklaagd voor het illegaal delen van muziekbestanden via een peer-to-peer netwerk. Opmerkelijk genoeg heeft de familie geen computer thuis staan, laat staan een internetverbinding.

Volgens de aanklacht tegen Carma Walls is er zonder toestemming van de rechthebbenden een online media distributiesysteem gebruikt om muziek met copyright te downloaden en te delen met anderen.
James Walls, vader van het gezin, liet aan een lokale journalist weten erg geschrokken te zijn van de aanklacht en liet weten dat hij geen officiële papieren had gekregen. Het geheel werd hem overigens door diezelfde journalist onder de aandacht gebracht.

Walls vermoedt dat de aanklacht eigenlijk gericht is tegen de vorige bewoner, omdat hij en zijn familie nog maar minder dan een jaar in het huis wonen. De aanklacht spreekt echter specifiek over Carma Walls en wijst ook een aantal specifieke nummers aan die zij gedownload zou hebben, waaronder ‘Unpretty’ van TLC en ‘Saving All My Love for You’ van Whitney Houston.

De werkwijze van de RIAA ligt al sinds enige tijd onder vuur. Sommigen berichten de waakhond ervan dat ze de mensen intimideren, maar de RIAA wijst dit van de hand. Volgens de organisatie zijn haar acties tot nog toe zeer succesvol en zijn er al heel wat, zogenaamde ‘would-be illegal downloaders’ gesnapt.
Het is niet duidelijk hoe de zaak tegen de Walls’ nu verder gaat verlopen, de RIAA heeft nog niet gereageerd op de berichten.