2min Devices

Activisten intimideren Internet Explorer gebruiker

‘Politieke activisten’ uit de VS hebben een aanval tegen Microsofts Internet Explorer opgestart. Ze gaan proberen IE gebruikers over te halen om over te stappen naar Mozilla’s Firefox.

Activisten intimideren Internet Explorer gebruikerDe initiatiefnemers betalen één dollar aan iedere nieuwe Firefox gebruiker, daarvoor hebben ze hulp gekregen van een nieuw programma van Google welke "Explorer Destroyer" is genoemd. De activisten denken ook dat de ommekeer daarmee moet bewerkstelligd moet wordenn. "Nu is de tijd om serieus actie te ondernemen en internet-gebruikers te bevrijden van de ellende van popups en spyware!" Dat is wat ze zeggen op hun net geopende site.

Op de ‘vernietigingswebsite’ worden scripts aangeboden waarmee de webmaster kan zien of een bezoeker wel of geen Firefox gebruikt. Als blijkt dat de bezoeker geen Firefox gebruikt dan verschijnt er een vriendelijk dan wel dringend een verzoek om over te stappen naar Firefox en zich aan te sluiten bij de Mozilla club. In totaal bieden de activisten drie manieren aan om het belang van de dreiging op IE gebruikers over te brengen. Dat zijn:

  • De vriendelijke manier
  • De ‘semi-serieuze’ manier
  • De ‘dead serious’ manier

Activisten intimideren Internet Explorer gebruikerMet de eerste twee kan je nog normaal op de plaats van bestemming komen, maar al kiest de webmaster voor de derde en tevens laatste optie ‘dead serious’, dan komen IE gebuikers helemaal niet op de site.

Er is vanwege de actie, ook een site op het internet geslingerd. Op KillBillsBrowser.com staan allemaal argumenten waarom je voor Firefox moet kiezen, één daarvan is dat ‘Bill Gates dan heeeeeel boos wordt’. Mozilla en Google hebben nog geen reactie gegeven op de website.

Bron:Nu.nl