Yahoo heeft een nieuwe tool uitgebracht waarmee Windows XP pc’s met een TV tuner kaart, ingezet kunnen worden als digitale videorecorder. Daarnaast wordt de ingebouwde viewer verbonden aan foto en muziekservices van het bedrijf.

De nieuwe tool volgt slechts één week na de overname van televisiesoftwarebedrijf Meedio. De nieuwe tool het ‘Go for TV’ en maakt onderdeel uit van Yahoo’s nieuwe Go platform. Met dit platform wil Yahoo haar content van de PC versturen naar andere apparaten zoals mobiele telefoons en televisies. Ook Google en Microsoft zijn momenteel bezig met soortgelijke acties.

Met de software kunnen foto’s van Flickr op een televisie worden weergegeven, maar ook spelletjes en muziek van Yahoo’s entertainmentsites kunnen op de TV worden weergegeven. Ook is het mogelijk om DVD’s af te spelen en TV shows op te nemen, zoals ook mogelijk is met programma’s als SnapStream en Windows Media Center.

Niet iedereen is echter overtuigt van het nut van deze nieuwe service. Michael Gartenberg van Jupiter Research liet weten dat hij Microsoft al veel verder is op dit gebied en dat Yahoo het wiel opnieuw aan het uitvinden is.
"Ik begrijp niet waarom Yahoo hier tijd en moeite insteekt. Yahoo kan kan haar foto en muziekdienst zonder problemen via het Windows Media Center platform weergeven. Ik snap niet waarom Yahoo het wiel opnieuw aan het uitvinden is," aldus Gartenberg.

Yahoo’s nieuwe dienst verkeert momenteel in betafase en is voorlopig alleen beschikbaar voor inwoners van de Verenigde Staten.