2min

Tags in dit artikel

, , ,

Sony heeft laten weten dat het momenteel druk bezig is met het afronden van een nieuwe muziekspeler die de strijd aan moet gaan met Apple’s iPod. Het is niet de eerste keer dat Sony de iPod probeert te trotseren, maar het bedrijf lijkt volhardend.

Takao Yuhara liet op een persconferentie weten dat de speler nog in dit fiscale jaar op de markt zal verschijnen en dat Sony tegelijkertijd ene nieuwe online muziekdienst zal presenteren.
Volgens Yuhara zal de speler een typische Sony speler zijn en dus uitblinken op het gebied van design en de levensduur van de accu.

Veel details over de nieuwe speler is niet bekend, maar vorige maand verschenen er op verschillende internetsites al wat foto’s van wat mogelijk de nieuwe speler voor zou moeten stellen. De site ATRACLife liet bijvoorbeeld onderstaande foto’s zien:

Volgens de site gaat hem om de 002, 003 en 005 serie en zullen de spelers in een 512MB, 1GB en 2GB versie beschikbaar zijn. De prijs zou onder die van Apple’s iPod nano komen te liggen, maar het is de vraag of deze spelertjes ook daadwerkelijk directe concurrentie voor de nano zijn, aangezien ze van een OLED schermpje zijn voorzien terwijl de nano een kleurenschermpje heeft.

Zogezegd verschijnen de spelertjes volgens Sony nog in dit fiscale jaar, dat voor het bedrijf loopt tot maart 2007. Sony liet echter doorschemeren dat de feestdagen in december voor het bedrijf erg belangrijk zijn, wat doet vermoeden dat we de spelertjes nog dit jaar op de markt kunnen verwachten.