2min

AVM heeft nieuwe FRITZ!Box-modellen onthuld, waarbij de focus ligt op de FRITZ!Box 6591 Cable voor Docsis 3.1. Deze is voorbereid op de uitbreiding van gigabit-netwerken door kabelproviders. Het bedrijf komt ook met de FRITZ!Box 5491 en FRITZ!Box 5490, modellen geschikt voor passieve en actieve glasvezeltechnologie, en de FRITZ!Box 7583 en FRITZ!Box 6890 LTE.

Deze nieuwe producten zijn voorzien van verschillende functies voor het thuisnetwerk. Snelle dual-band wifi en gigabit WAN- en LAN-aansluitingen maken een optimale verbinding mogelijk. Een geïntegreerd telefoonsysteem, DECT-basisstation voor telefonie en smart home-toepassingen bieden communicatie via meerdere kanalen. Het FRITZ!OS-besturingssysteem zorgt ervoor dat de producten voorzien zijn van de nieuwste software.

Docsis 3.1-modem

De FRITZ!Box 6591 Cable bereikt dankzij 2 x 2 Docsis 3.1 channel-bonding snelheden tot 6 Gbit/s downstream en 2 Gbit/s upstream. De modem biedt meer flexibiliteit doordat variabele upstreamfrequenties zijn te configureren. Het model is backwards compatible met Docsis 3.0 en aan te sluiten op de nieuwe 3.1-standaard.

Wifi mesh-technologie moet de FRITZ!Box 6591 Cable verder geschikt maken voor smart home-toepassingen, gebruikers mogen hoge wifi-snelheden op meerdere apparaten verwachten. De modem wordt uitgerust met 4 x 4 MU-MIMO (1.733 Mbit/s + 800 Mbit/s), vier gigabit LAN-aansluitingen en twee USB 3.0-aansluitingen.

Andere modellen

AVM introduceert tevens modems die zijn aan te sluiten op het glasvezelnetwerk: de FRITZ!Box 5491 en de FRITZ!Box 5490. Dat eerste model ondersteunt Gigabit Passive Optical Networks (GPON), de tweede ondersteunt de actieve point-to-point-technologie (AON). Hierdoor zijn de modems geschikt voor de meest voorkomende glasvezelverbindingen.

De FRITZ!Box 7583 ondersteunt op zijn beurt G.fast met 212 MHz en VDSL inclusief supervectoring 35b. Dankzij bonding-technologie combineert de modem de snelheden van beide DSL-technologieën. Afhankelijk van de provider haalt de FRITZ!Box 7583 downloadsnelheden tot 1,5 Gbit/s met G.fast en 300 Mbit/s met supervectoring 35b. Via bonding kunnen de snelheden oplopen tot 3 Gbit/s of 600 Mbit/s.

Er verschijnt ook nog een FRITZ!Box 6890 LTE, die internet biedt via mobiele netwerken of DS met snelheden tot 300 Mbit/s. Door de vernieuwde versie van FRITZ!OS kan de FRITZ!Box 6890 LTE tegelijkertijd worden ingezet op een mobiel netwerk en de DSL-verbinding