2min

Tags in dit artikel

Bloggen wordt een steeds populairdere activiteit op het internet. Dit is ook een van de redenen dat Microsoft haar nieuwe Word 2007 heeft uitgerust met de mogelijkheid om een tekst meteen op een weblog te laten verschijnen.

Het is zeer duidelijk dat Microsoft inziet dat bloggen steeds populairder wordt op het internet. Vandaar dat Microsoft een blogfuntie heeft ingebouwd in de nieuwe Word 2007. Ook speelt het feit mee dat Microsoft mensen probeert over te halen om de aanstaande Office 2007 aan te schaffen.

De blogfunctie wordt mogelijk gemaakt doordat Microsoft de html-mogelijkheden van Word aangepast en opgeschoond heeft. Zo kan er tekst direct op een weblog geplaatst worden. Ondersteuning voor blog-aanbieders kan daarom ook niet achterblijven in de nieuwe versie van Word. Zo worden MSN Spaces, Sharepoint 2007 en Blogger ondersteund. Buiten alle mogelijkheden kunnen gebruikers ook nog eens nieuwe posts automatisch uploaden naar websites die ftp ondersteunen.

Tot heden is de html-output van Word ronduit slecht, door de vele overbodige code die het programma produceert. Projectmanager Joe Friend van Microsoft verklaart dat al deze ellende nu voorbij is. "Gebruikers kunnen wel zien dat de code automatisch gegenereerd is, maar het ziet er een stuk netter uit dan bij vorige Word-versies", dit meldt Friend op zijn eigen blog. Om zijn standpunt te bewijzen heeft Friend een tekst via een betaversie van Word 2007 op zijn weblog geplaatst. Op deze manier nodigt hij mensen uit om de broncode van de pagina te bekijken en te beoordelen. Het gerucht gaat de ronde dat de code niet helemaal zou voldoen aan de standaard richtlijnen van het World Wide Web Consortium (W3C).