2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

The Inquirer heeft een review geplaatst van een opmerkelijk stukje hardware, waarmee het mogelijk is om elk besturingssysteem op te starten vanaf een Compact Flash kaart.

De ADIDECF adapter, zoals het apparaat heet, is een een Compact Flash (CF) naar IDE adapter. Het stukje hardware kan achterin de kast worden gehangen, maar middels een behuizing ook in een 3,5 inch bay gezet worden. Het CF kaartje gaat aan de voorkant erin en aan de achterkant zitten de aansluitingen die je ook op een standaard IDE harde schijf terug kan vinden.


Door een IDE kabel op de ADIDECF adapater aan te sluiten, worden alle kaartjes die in het apparaat worden gestopt herkend als ware het een harde schijf. De geheugenkaarten krijgen dus ook heads, tracks en sectors, net als harde schijven.
Voordeel hiervan is dat er het systeem denkt met een harde schijf te werken en dus kan er zonder problemen een besturingssysteem vanaf het kaartje gedraaid worden.

Dit in tegenstelling tot het booten van andere USB mass storage apparaten. Bij dergelijke oplossingen moeten er vaak extra drivers geinstalleerd worden die de computer ervan moeten overtuigen om te booten vanaf het opslagmedium.
The Inquirer zal binnenkort ook testen of het apparaat naast CF kaartjes ook overweg kan met Microdrives, die een grotere opslagcapaciteit hebben. Al met al is de ADIDECF adapter volgens The Inquirer een zeer handig en functioneel apparaatje. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten. Voor 26,99 dollar kun je hem bestellen via de website van Addonics

De complete review is te lezen op de site van The Inquirer