2min

Tags in dit artikel

, , ,

Sun Microsystems, introduceert drie nieuwe x64 servers, gericht op het datacenter.

De SunFire X4600 server is de eerste 16-way server in een 4U chassis ter wereld, de SunFire X4500 is de eerste dataserver met 24TB aan harde schijfruimte, en de Sun Blade 8000 bestaat uit een modulair platform met een twintig procent lager energieverbruik en de helft minder ruimtebeslag dan de huidige generatie rack-systemen. De drie nieuwe x64 servers zijn specifiek ontwikkeld voor de complexiteit van datacenter-applicaties en zijn daarmee de meest geavanceerde AMD Opteron implementaties op de markt.

De Sun Fire X4600 server is de enige 4-way server die tot maximaal 8 dual-core processors (16-way) uitgebreid kan worden binnen hetzelfde 4U chassis. Klanten hebben de mogelijkheid om ongeveer 76 x86 Xeon servers op één enkele Sun Fire X4600 server te consolideren. Als één van de eerste klanten voor de nieuwe systemen heeft het Tokyo Institute of Technology nu meer dan 650 Sun Fire X4600 servers gecombineerd tot TSUBAME, één van de tien grootste supercomputers in de wereld, de grootste x64 supercomputer ter wereld en op dit moment de snelste supercomputer buiten de Verenigde Staten.

De Sun Fire X4500 server heeft de hoogste doorvoersnelheden en gebruikt tot 5 keer minder opslagruimte als traditionele oplossingen. Het systeem biedt tot maximaal 24TB aan interne storage in een 7 inch rack-formaat. Met kosten onder de 2 Euro per GB is het systeem goed voor klanten met applicaties die veel bandbreedte vragen zoals high-performance computing, datawarehousing, business intelligence, digital media streaming en digitale camerabewaking.

Het Sun Blade 8000 Modular System voorziet in 192 Gbps I/O doorvoer per servermodule, bij een twintig procent lager energieverbruik en de helft minder ruimte. Het ontwerp van het chassis kan maximaal tien 4-socket blades bevatten, voorzien van de snelste Dual-Core AMD Opteron 885 processoren.