2min

Tags in dit artikel

, , ,

Tegelijkertijd met de PSP introduceerde Sony het nieuwe UMD mediaformaat voor films en games, maar UMD films verkopen zo slecht, dat Sony een ander plan gaat uitproberen. Het bedrijf komt namelijk met films op MemoryStick.

Het UMD formaat moest het filmformaat voor de PSP worden, maar slechts weinig mensen schaften een UMD film aan. De reden daarvan zou de hoge prijs ten opzichte van standaard DVD’s zijn en daarnaast duurt het lang voordat de nieuwe films op UMD uitkomen. Grote verkopers als Wal-Mart hebben al besloten om geen promoties meer te houden voor UMD en willen misschien helemaal stoppen met de verkoop van dit formaat.

Tijd voor Sony dus om in te grijpen en dat doet het bedrijf met het MemoryStick Entertainment Pack. Dit pakket bestaat uit een 1GB of 2GB MemoryStick en een installatie DVD. Met de meegeleverde code kan de gebruiker één van de vier films op de DVD op de MemoryStick zetten. De eerste vier films die op deze manier uitgebracht worden zijn Hitch, S.W.A.T., The Grudge en XXX.
"Het MemoryStick Entertainment Pack combineert plezier met functionaliteit. Deze samenwerking met Sony Pictures levert een snelle en simpele manier om een volledige film op een MemoryStick te zetten, zonder extra kosten", aldus Mike Kahn van Sony Electronics.

Toch is de film niet helemaal gratis, gezien het feit dat de 1GB versie van het Entertainment Pack 60 dollar kost en de 2GB versie 100 dollar. Sommige Amerikaanse winkels bieden de 1GB versie al aan voor 24 dollar en de 2GB versie voor ongeveer 70 dollar. Dat betekent dat er voor de film daar nog ruim 30 dollar betaald moet worden. Voor vier films zou dat niet verkeerd zijn, maar de code kan maar éénmaal gebruikt worden en dus maar voor één film. De gekozen film is daarnaast alleen op een PSP te bekijken, de MemoryStick zelf is uiteraard wel voor andere apparaten te gebruiken.

Een 1GB MemoryStick van Sony gaat in Nederland voor minder dan 50 euro over de toonbank en een 2GB versie kost ongeveer 75 euro. Als de pakketten in Nederland 60 en 100 euro zouden gaan kosten zou er voor de film respectievelijk nog 15 of 25 euro betaald moeten worden. Dat maakt het Entertainment Pack meer een gimmick dan een serieus alternatief voor de DVD.