2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De applicatie was nog maar een week op de markt, maar Microsoft heeft alweer besloten om ermee te stoppen. Volgens Microsoft is er veel kritiek op Private Folder 1.0 gekomen, waardoor het bedrijf nu met de applicatie stopt.

Microsoft introduceerde begin deze maand de applicatie Private Folder 1.0. Met deze applicatie is het mogelijk om een beveiligde map te maken in Windows en deze te voorzien van een wachtwoord. De gegevens in de map worden vervolgens versleuteld, zodat niemand anders erbij kan. Microsoft liet bij de introductie weten dat de tool uiterst handig is voor mensen die hun computer regelmatig delen met hun familieleden of collega’s.

Systeembeheerders van bedrijven lieten direct al weten niet blij te zijn met de tool, omdat werknemers mappen aan kunnen maken waar de systeembeheerder vervolgens niet meer bij kan komen. Daarnaast had Microsoft al laten weten geen ondersteuning te zullen leveren voor de applicatie, waardoor systeembeheerders zelf opzoek moesten naar een mogelijkheid om de applicatie te blokkeren.

Microsoft heeft nu laten weten dat het enorm veel kritiek heeft gehad van haar klanten. Zo waren er enorm veel vragen over de hanteerbaarheid van de applicatie, de versleuteling en de mogelijkheid om bestanden terug te halen als het wachtwoord verloren is gegaan. Private Folder 1.0 zal daarom binnenkort niet meer te downloaden zijn. Inmiddels zijn er echter genoeg andere sites die de applicatie ook aanbieden, waardoor veel bedrijven zich alsnog genoodzaakt zien om hun policy aan te passen.