1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Soms vraag je je af wanneer die Japanse onderzoekers slapen, je hoeft je hand maar even om te draaien of ze hebben weer iets nieuws. Ook deze keer is er weer iets revolutionairs gemaakt, al is het volgens mij wel net op het randje van schending van de privacy.

Het National Institute of Advanced Industrial Science and Technology, gevestigd in Japan heeft een tapijt ontwikkeld dat meer kan dan alleen de vloer bedekken, het kan namelijk het gewicht, de leeftijd en het geslacht bepalen van de personen die erover lopen!
Je zou dit kunnen gebruiken op de gang voor je woonkamer zodat je altijd weet wanneer er een jonge meid / jongen in aankomst is, maar dat is niet bepaald de bedoeling van deze geniale uitvinding. Deze technologie zal meer nut hebben op het gebied van commerciële onderzoeken, zoals het winkelgedrag van mensen, zo kan je meten of vrouwen echt zoveel meer winkelen dan mannen. Of je kan het gebruiken voor demografische statistieken op beurzen.

Het brein van dit tapijt zit in een laag siliconen met ingebouwde elektronen die de elektrische weerstand en elektrische stroom meten die veroorzaakt wordt wanneer iemand over het tapijt loopt. Tijdens het testen heeft men vastgesteld dat het tapijt met bijna 100 procent zekerheid de leeftijd van iemand tussen 20 en 60 kan bepalen en het geslacht kan worden bepaald met een nauwkeurigheid van ongeveer 75 procent.